Обратно към полезно
Полезна информация

Защо ни е нужен препоръчан брокер?


Тази статия не е за да ви убеждаваме защо да плащате на брокер на недвижими имоти. Също така не искаме и да кажем, че няма да се справите сами с това начинание. Тази статия не е и подходяща за хора, които не осъзнават нуждата от професионалист в една сделка свързана с недвижими имоти.

Тази статия е за тези от вас, които вече са търсили или предлагали имот и се ужасяват при мисълта, че е нужно да минат през този път сами или със случайни брокери. Тази статия е за тези от вас, които са чували всякакви истории от приятели и познати за ниското качество, което се предлага от повечето агенции за недвижими имоти.

Ние от Assist property можем да ви кажем, че един професионалист в сферата на недвижимите имоти ще ви донесе 100% успех, отколкото 10 „брокера“, които гонят само сделка. Лично ние избираме качество пред количество, за вас не знаем.

Ще ви дадем няколко причини защо да работите с препоръчан брокер, когато купувате, продавате или наемате имот:

  • Препоръчан брокер означава, че той е свършил страхотна работа на човека, който ви го препоръчва и е професионалист. Което означава, че можете да му се доверите, защото доверието между брокер и клиент е ключово за плавна и успешна съвместна работа.
  • Запознат е с пазарните тенденции и процедурите по преминаване на гладка сделка. Има достъп до голям набор от предложения, ексклузивни оферти и такива, който дори не се появят в интернет пространството.
  • Ако търсите да наемете или купите имот, той ще ви предложи разнообразни, но конкретни по вашето търсене предложения, без да се лутате по безсмислени огледи. Ще ви предостави пълна информация за имотите, които ви предлага и няма да има неудобни ситуации по време на оглед.
  • Ако отдавате под наем или продавате имот, ще ви предложи клиенти, които ще са подбрани спрямо вашите изисквания, освен това ще бъде добре запознат с условията, предимствата и минусите на имота предварително.
  • Да не забравяме и другото важно предимство – преговори и защита на вашия интерес. Той е човекът, който ще ви помогне да постигнете най-добрите условия по една сделка. Също така работи съвместно с юристи, нотариуси и финансови специалисти. По този начин можете да бъдете сигурни, че всичко ще премине по най-плавния начин.

 Какво често се случва, когато изберете да бъдете без брокер или с някой случаен?

Ще ви дадем пример, може и да сте били в същата ситуация. Търсите имот и първичната ви реакция е да отворите всички сайтове за недвижими имоти и започвате с упорито звънене. След около час се появява във вас лек гняв, дали защото никой не ви вдига или просто чувате едни и същи реплики от различни хора, но не успявате да стигнете до желания апартамент. Преглъщате всичко това и си казвате, че няма накъде да стане по-зле, но на следващия ден телефонът ви не спира да звъни от непознати номера и всеки ви пита: какъв апартамент търсите? В стремежа си брокер да набави нужната за него информация се случва да бъде настъпателен по неприятен начин. За тези от вас, които са търсили имот под наем няма да ви изненадаме, когато кажем, че има няколко въпроса, които повечето брокери задават на първи разговор. И когато обясните на десет човека за кога ви е нужно жилището, колко хора ще живеете, имате ли домашен любимци и т.н. е съвсем разбираемо да не ви стане приятно. Пък и не всички от вас са съгласни да споделяте лична информация с непознати, нали така? Обикновено нещата ескалират, когато някой ви организира оглед на апартамент без да са ви показани снимки. Много често има голямо разминаване между това, което ви е обяснено и самата реалност. Ние от Assist property ви съветваме да си изисквате снимки преди оглед. Изискайте си и максимално много информация за жилището, на което ще отидете. Ако не ценят времето ви, то вие си го ценете!

В подобна ситуация изпадат и собствениците на имоти. Когато си пускат обявите сами без да осъзнават, че в рамките на няколко дни ще обяснят на стотина души на кой етаж е апартамента, колко квадрата е, какво изложение е и т.н., без значение, че са си направили труда да напишат много подробно описание. Ще споменем и за липсата на всякаква комуникация. Имотът ви не се отдава или продава продължение на месец, но брокери не ви казват каква е причината, просто не получавате никаква обратна връзка. Да не говорим за всички огледи, които са били безсмислени или се организира оглед, но на уговореният час не се появяват клиенти или брокер.

Ние разбираме масовото мнение за професия консултант на недвижими имоти. Също така разбираме и виждаме качеството на услугата, че е занижено сравнение с други държави. Това което ние можем да направим и го правим е да ви предоставим качествена услуга, от която имате нужда. Всеки ден работим, за да бъдем по-добри за вас. Защото вярваме, че професия консултант на недвижими имоти е създадена, за да помага на тези от вас, които имате нужда. Цялото напрежение може да си го спестите, когато работите с един брокер, който има опита, търпението и между вас има правилна комуникация. Отново ще отбележим, че доверието е ключов фактор за съвместна работа.

 За нас в Assist property доверие се гради с действия, не с думи. Ние работим предимно с препоръчани клиенти и първото нещо, което усещаме в тях още при първия разговор по телефона е спокойствие. За нас като агенция, това че ни търсят с препоръка е най-добрият знак, че си вършим работата професионално. Assist property е агенция за недвижими имоти с повече от 11 годишен опит и през годините сме помогнали на повече от 26 000 клиенти. Успехът ни се гради на доверието ви към нас. Надграждаме знанията си всеки ден, за да можем да ви предоставим по-качествена услуга, бързина и точност.

Така че съветът ни към вас е - изберете си спокойствие и качество!